Kuzu incik ve patlıcanlı/domatesli bulgur pilavı

Bu özel ve güzel lezzet için harcamanız gereken süre sadece kuzu incik ihtiyaç duyacağınız 1 saatlik haşlama süresine ek olarak yaklaşık 15 dakika pilavınız için pişirme süresi. Sonuç ise damaklarda asla unutulmayacak bir hatıra 😊

Malzeme;

3 adet kuzu incik (ortadan 2 parçaya kesilmiş)

2 orta boy pembe/siyah patlıcan

1.5 su bardağı iri bulgur

½ çay bardağı şehriye/erişte (ben yassı erişte kullandım)

1.5 bardak su

1.5 bardak kemik yada tavuk suyu (tercih size kalmış ama ben kemik öneriyorum)

3 adet dilimlenmiş sarımsak

2 adet kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates

1 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağ ve 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağ (tereyağ istemezseniz yerine 2 çorba kaşığı daha zeytinyağ ekleyin)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yarım çay kaşığı kimyon

3 adet defne yaprağı

1 adet chili biber

Tarif;

İnciklerinizi düdüklüye yerleştirin ve üstü seviyeyi 3 parmak geçecek şekilde su ekleyin. Tane karabiber ve 3 adet defne yaprağını da ekleyip ağzını kapatın. Düdüklünüzün et haşlama moduna getirin. Önce yüksek ateşte kaynamaya bırakın ve düdüklünüz ötmeye başladığında 😉altını kısın. 1 saat sonra düdüklüyü ocaktan alın.  Havasını aldığınız düdüklüden çıkarttığınız incikleri kemiğinden ayırın ve didikleyin. Süzdüğünüz sudan pilava daha sonra eklemek için ayırın; fazlasını ise küçük poşetler halinde daha sonra kullanmak için soğuduktan sonra buzluğa kaldırabilirsiniz. Pilav tencerenize tüm yağınızı ekleyip şehriyeleri kavurun, soğanları da ekleyip pembeleştirin. Ardından bulgurunuzu ekleyip 3 dakika karıştırmaya devam edin. Sonunda sarımsak, domates ve küp doğradığınız patlıcanları ekleyip 2/3 dakika karıştırın. En son tüm baharatlarınızı ve didiklenmiş inciğinizi de ekleyip yavaşça hepsini harmanlayın. Son olarak suyunuzu ve et suyunuzu da ekleyip son bir kez nazikçe karıştırın. Önce yüksek ateşte kaynamasını bekleyin ve bu noktada  ateşi kısın. Pilavınız yaklaşık 15 dakika içinde tüm suyunu çektiğinde altınız kapatın ve üzerine bir bez örtüp kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Pilavınız yaklaşık 10 dakika içinde servise hazır olacaktır. İnce kesilmiş  chili biberi ile ve mümkünse bir kase içinde servis yapın. Afiyetler olsun.

Total Page Visits: 37555 - Today Page Visits: 27

Comments are closed.